Pentru un ten foarte frumos

Se întâmplă să mi se ceară recomandarea unui produs, sau generic numit ”o cremă”, despre care s-ar presupune că rezolvă toate problemele tenului. Și în acest personaj identific femeia ocupată și grăbită să câștige timp căutând cele mai eficiente și rapide produse. Sau, dacă se poate, să le cuprindă pe toate într-unul. În schimb japonezele, recunoscute pentru frumusețea lor delicată și un farmec aparte conferit de tenul lor de porțelan, perfect neted, practică un adevarat ritual.

Un cuvânt compus din “layer”, însemnând “stratificare”, exprimă clar ideea acestei rutine de frumusețe. Este un ceremonial bazat pe o metodă lentă, anume pentru a gusta din plin plăcerea de a-și răsfăța tenul.

Dacă în cultura occidentală vrem totul (sau aproape totul) printr-un singur produs (curățire, hidratare, netezire, strălucire, protejare de raze ultraviolete), prin layering se revine la etapele fundamentale ale îngrijirii tenului: demachierea, curățarea, prevenirea ridurilor, tratarea imperfecțiunilor și a petelor, hidratarea, fiecare dintre ele cu un produs specific.

Principiul este de asemenea simplu și eficace – unul după altul, produsele de frumusețe specifice se aplică pe față și pe corp exact în funcție de tipul și de starea actuală a pielii. “Fanii de stratificare” își alocă timp atât dimineața cât și seara să se bucure de acel “timp pentru mine“. Ritualul zilnic de bază ar trebui să fie întotdeauna curățitor, tonifiant, nutritiv și de protecție. Mai ales pielea de peste 40 de ani tinde să se usuce și este mulțumită de substanțe nutritive suplimentare.

Specialiști noștri în frumusețe, ne sfătuiesc să combinam diferite produse dintr-o serie de îngrijire. În cazul în care curățarea, tonifierea, îngrijirea și produsele suplimentare sunt bine coordonate, atunci diferitele ingrediente active pot lucra bine împreuna și efectele lor să crească în mod optim.

Primul strat – Curățare

Cel mai important pas – curățați temeinic pielea dimineața și seara. Din punct de vedere cosmetic, aceasta este o necesitate absolută pentru o condiție perfectă a pielii. Deoarece numai pe piele foarte bine curățată, produsele de îngrijire ulterioare au, de asemenea, posibilitatea de a acționa în consecință. În timpul curățării zilnice, particulele de murdărie și reziduurile de machiaj sunt îndepărtate de pe piele – pielea este literalmente eliberată.

Pentru acest prim pas recomand Spuma de curatare cu ALOE VERA: curăță minunat blând și grijuliu. Datorită proporției mari de aloe vera, nu veți simți nici o tensiune pe piele după curățare, dar vă veți simți bine îngrijiți.

Al doilea strat – Regenerare

cest pas susține în special pielea uscată sau sensibilă. Un ser sau un ulei oferă ingrediente active extrem de concentrate și se absoarbe rapid în piele. Dar, vă rugăm să folosiți doar o cantitate mica în mâini și masați ușor pe pielea feței. Ca o grijă deosebită, puteți să vă tratați pielea în primăvară și în timpul iernii. Efectul maxim il are aplicarea serului sub stratul de îngijire nocturnă pentru a vă regenera pielea în timpul somnului.

Recomandam pentru acest pas Uleiul de lux pentru ingrijire UTIQUE ce regenereaza si intinereste tenul datorita celor 13 uleiuri naturale avute in compozitie. Acesta se poate amesteca impreuna cu crema de noapte, in palma, pentru o aplicare facila.

Al treilea strat – cremă de zi sau de noapte

Chiar înainte de crema de zi sau de noapte, puteți aplica, de asemenea, o cremă de ochi sau un gel de ochi, după cum este necesar. Pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire și sensibilă la o jumătate de milimetru. Pentru pleoape ușor umflate, un hidratant blând care este potrivit și pentru ridurile mici uscate. Cel mai potrivit produs este GOLD REGENESIS Eye Cream – o crema lejera cu aur coloidal, cafeina, musetel si peptide.

Crema anti-îmbătrânire pentru ochi GOLD REGENESIS redă fermitatea, elasticitatea și netezimea pielii delicate din jurul ochilor. Combate semnele îmbătrânirii, oboselii și ridurilor.

În final vom aplica o cremă regeneratoare. Pielea ta trebuie să se bucure de produs specializat, special pentru tipul de ten si nevoia acestuia Combinația ingredientelor foarte eficiente din gama FONTAINAVIE este ceea ce tenul tau are nevoie.

Al patrulea strat – frumusete din interior

Nutricode COLLABEAUTY Q10 Expert sprijină procesul de formare a pielii din interior – cu vitamina C, colagen și coenzima Q10. 

COLAGENUL este cea mai abundentă proteină din corpul uman, reprezentând aproximativ 30% din toate proteinele celulare și 70% din proteinele pielii. Aceasta conferă pielii fermitate, elasticitate și structură. Producția de colagen din organism scade odată cu vârsta, proces în urma căruia fibrele de acid hialuronic, colagen și elastină suferă modificări structurale și funcționale care duc la apariția liniilor fine și a ridurilor.

După vârsta de 25 de ani, începem să pierdem colagenul cu o rată de 1% pe an! Asta înseamnă că până la vârsta de 50 de ani, producția de colagen natural este redusă aproape la jumătate!

Pentru a combate semnele lăsate de trecerea timpului, putem să reconstruim matricea extracelulară constituită în principal din colagen, și să redăm pielii elasticitate. Provocarea constă în creșterea nivelului de colagen din țesuturile pielii prin suplimentarea cu colagen și stimularea producției sale în mod natural.

Cinci sfaturi de aur pentru a ajuta pielea să rămână cât mai mult tânără și elastică:

  • Dormi bine – se spune că ”somnul de frumusețe” sunt orele dormite înainte de miezul nopții și, dacă e posibil, opt ore pe noapte ar fi ideal.
  • Bea foarte multă apă – cel puțin doi litri de apă pe zi.
  • Evită nicotina, alcoolul și zahărul rafinat.
  • Alege o dietă ușoară și sănătoasă.
  • Multe plimbări în aerul proaspăt.
  • Zambește des – nu îți face griji pentru ridurile de expresie; când zâmbești ele devin frumoase!
  • Chiar dacă ritmul de viață nu ne ajută uneori, este important să acordam timp frumuseții și să ne inspiram din layering.